Rodrigues

Rodrigues, zadnja zaplata zemlje na poti proti Avstraliji, je pravo nasprotje Mauritiusa. Otok je bolj sušen, zelo hribovit in na prvi pogled ne kaj preveč privlačen. Mogoče ga tudi zaradi tega obišče zelo malo turistov. A pri tem zadnjem naj tudi ostane.

Naj začnem s fantastično pokrajino, čudovitim morjem, ki je pravi raj za potapljače ali pa le za nadebudneže z masko, prijazni ljudje, super morska hrana in pravi raj za ljubitelje pohodov po neobljudeni pokrajini. To so le nekateri razlogi, zaradi katerih sem se še enkrat podal na ta otok.

Tekom 5 dni, ki smo jih preživeli na otoku (sedaj se namreč nahajamo na žalost že v Dubai-ju), je treba povedati, da zagotovo nismo imeli sreče z vremenom. Deževalo je prav vsak dan, včasih je »deževalo« premili izraz za vse škafe vode, ki so se zlivali na nas. Kljub temu pa je bilo zelo zabavno. Najprej izlet na bližnji otok, poseljen le s pticami, potem žari na plaži, snorklanje na koralnem grebenu, brez ribičije tudi letos ni šlo. Na koncu smo imeli zopet opravka z morskim ježkom,tokrat z malce slabšim koncem. Za odstranitev 7. bodic na srečo nestrupene vrste je lokalni »zdravnik« oziroma kar lokalni ribič v vaški gostilni potreboval dobre pol ure. Vse skupaj ni bilo niti malo podobno delu nanizanke »Urgenca«.Otoški mojster si je pomagal z britvico, limono za razkužilo, iglo ter kovinskim zamaškom stekelnice – ne sprašujte zakaj. Operacije je uspela, pacient preživel.

Archives

Categories