Valencia, Fuerteventura in Lanzarote – uvod

Na žalost je vsega lepega enkrat konec. Če ne drugega to gotovo velja, če prideš iz poletnih 26 stopinj, kjer ima morje še vedno 23, v megleno, deževno in predvsem mrzlo Ljubljano. Bedno. Letos smo si za dopust izbrali zgoraj navedene destinacije. Zakaj? Zato, ker je tam oktobra še precej toplo, da smo sprobali najmanjšega člana na letalskih prevozih in tudi zato, ker je standard bivanja dosti podoben našemu. V bistvu je šlo mogoče za priprave za kakšno daljše, bolj eksotično familijarno potepanje – no, vsaj upam :).

Še nekaj info o samem potepanju za morebitne interesente. Med omenjenimi destinacijami smo potovali z nizkocenovnim prevoznikom Ryanair. Leti so bili OK, le pri prtljagi je treba biti zaradi kazenskih doplačil zelo previden. Med Fuerteventuro in Lanzarote smo potovali s trajektom. Na obeh otokih smo rezervirali vozila pri podjetju CICAR. So malce dražji od ostalih, dopuščajo pa, da lahko avtomobile prevzameš na letališčih in jih pustiš v pristaniščih, tik ob trajektu. Cene najema vozila so od cca. 120 EUR/teden dalje. Cene bencina so pod evrom!!!!

V Valencii smo spali v res super ABCyou – Bed & Breakfast v centru mesta – cena cca. 40EUR/sobo/noč. Na Fuerteventuri smo spali v dveh res lepih apartmajih v mestecu Lajares na severu otoka (prvi apartma na http://www.lajares.es, drugi nima spletne strani, lahko pa pokličete super lastnika Yves-a na 0034-609023484). Cene okrog 40EUR/apartma/noč. Na Lanzarote smo si za bazo izbrali manjšo vasico Punta Mujeres na severuvzhodu otoka. Izbira je bila odlična, saj smo bili odmaknjeni od vrveža južne obale, predvsem od velikih resortov, ki jih težko gledam že od daleč. Apartma na http://www.castillodelmar.co.uk/ – cena cca. 30 EUR/noč.

Cene hrane in ostalih zadev so podobne našim.

V naslednjih postih pa nekaj več fotografij in besed o izbranih destinacijah.

Archives

Categories