Najlepši slapovi otoka Sao Miguel, Azori

Otok Sao Migel, najbolj obiskan otok otočja Azori, ponuja nekaj res lepih slapov, ki so še kako vredni ogleda. V tej objavi pišem o obisku štirih, brez težav pa bi lahko dodal še kakšnega. Največ obiskovalcev verjetno prejme  slap “Ribeira dos Caldeirões”, katerega si lahko na “hitro” ogledaš že kar iz avta, Slap je zanimiv predvsem v času cvetenja hortenzij, ko je okolica dobesedna polna cvetočih rož.

Slap “Poço Azul”,  ki je od prvega opisanega oddaljen le nekaj kilometrov zračne linije, je njegovo čisto nasprotje. Do njega poteka zanimiva pot po lepo zaraščenem gozdu in slap na koncu poti je res prava paša za oči in za premočena telesa (pri večini slapov na Azorih je bila v mesecu oktobru voda odlična za namakanje in plavanje). Slap “Poço Azul” me je bolj spominjal na kakšno azijsko ali pa srednje in južno ameriško destinacijo.

Obisk zelo fotogeničnega slapu “Cascata do Salto do Cabrito” lahko združite z obiskom zelo znanih toplic “Centro de Interpretação Ambiental da Caldeira Velha”. Nahaja se nekje na sredini otoka, pohod do slapu pa lahko z vožnjo skrajšate le na nekaj minut.

Zadnji in meni osebno najljubši je slap “Cascata Ribeira Quente”, ki leži v soteski blizu mesta Furnas. Od mesta parkiranja avta (parkirati morate kar ob cesti in potem peš prečiti cestni tunel) boste potrebovali do slapu dobrih 15, mogoče 20 minut. Slap leži v lepo zaraščeni soteski, kjer je polno orjaških praproti. Če bi na koncu omenil še enega, bi k izboru dodal še “Salto do Rosal”, ki je še kako vreden lepega pohoda.

Archives

Categories