Naša top 3 družinska potovanja

Če sem nekaj tednov nazaj objavil top 3 najine popotniške destinacije  ko sva bila še sama, je sedaj na vrsti še vrh lestvice naših družinskih potovanj. 🙂 V desetih letih se je nabralo kar nekaj fajn potepanj, tako v oddaljenih deželah kot v naši evropski “soseski”. Kljub bližini je bilo nekaj road tripov po Evropi res nepozabnih (meni je všečna predvsem celotna Francija ali pa dežele severa Evrope – Irska, Škotska, Norveška, Švedska), a konkurenca je bila huda in na koncu so zmagale predvsem tiste destinacije, kjer smo popotništvo doživljali praktično vsak dan. A ker se nekako nismo morali zediniti, katera je prva in katera zadnja, so tukaj le 3 destinacije, ki so nam vse enostavno nekaj posebnega

INDIJA – LADAKH
Potepanje po Rajasthanu in Ladakhu je bilo res nekaj posebnega in definitivno prava šola za našega najmlajšega. Doživeti Indijo v živo je nekaj posebnega že za nas odrasle, za otroke pa je vse skupaj že pravi Everest. 🙂 Gorska pokrajina Ladakh, ki je predstavljala prvi del našega potovanja, bi bila težko manj Indijska. Umirjena, spokojna, brez vrveža, prometnih zamaškov, množic ljudi, umazanije… 3 tedni himalajske avanture so bili prežeti z noro lepimi pokrajinami, pa tudi z življenjskimi zgodbami zanimivih tradicionalnih skupnost tega nebeškega kraljestva.
JAPONSKA
Kdo bi si mislil, da je lahko Japonska z malo planiranja in črtanjem nekaj “nujnih” stvari, ki si jih moraš na Japonskem po splošnem prepričanju enostavno privoščiti, prav ugodna popotniška destinacija. Japonska je bila na mojem spisku želja že leta a so bile ravno finance in pa predvsem način potovanja tisto, kar me je na koncu vedno odvrnilo od nje. Prve tri tedne smo Japonsko doživljali iz udobnega campervana, ki nam je dal priložnost zaviti v kraje, ki se ne znajdejo ravno na spisku vsakega obiskovalca. Zadnja dva tedna smo kampirali po najužnejših otokih japonskega arhipelaga. V idiličnih tropih, ki pa začuda dobijo le nekaj tujih obiskovalcev na leto. Na Japonsko se upam, da vrnemo še kdaj – ker na spisku je ostalo še nekaj nedokončanih stvari. 🙂 🙂
NAMIBIJA
Kot je bil J. star 5 let, smo se odločili za prvo pravo potepanje. Na vrsti je bila prava afriška avantura po prekrasni Namibiji in sosednji Botswani. Tak tip potovanja mi je najbližji in brez težav se vidim v kakšnem simpatičnem Land Roverju v ultimativnem prečenju Afrike. 🙂 😉 No, Namibija je vse, kar lahko predstavi Afrika. Na eni strani vrhunski park Etosha, na drugi fantastične pokrajine z nepozabnimi plemenskimi skupnostmi.

No, če bi morali dodati še eno – predvsem po okusu J, pa bi bila to SUMATRA – rajski tropski otok z res raznolikimi zanimivostmi.

Archives

Categories