Road trip Dolomiti in Tirolska

Zadnje dni v juniju smo nekako le našli nekaj prostih dni in se podali na super aktivni dopustniški road trip, po katerem pa smo se, kot ponavadi, vrnili domov fizično popolnoma iztrošeni. 🙂 Prvih nekaj dni smo preživeli v Dolomitih, najlepšem, najfotogeničnem gorovju, ki smo ga obiskali do sedaj in v katerega se vračamo skoraj vsako leto, pot pa nadaljevali po Tirolskem in Bavarskem. In če so bili naši morski kajaki v Dolomitih še velika atrakcija (beri – kdo so pa ti norci, ki vozijo čolne na 2000 metrov in več), so še kako prav prišli v nadaljevanju, ko smo prav z njihovo pomočjo odkrili nekaj res fantastičnih krajev.
V Dolomitih smo se tokrat sfokusirali na območje okrog Sass de Putia, ki smo ga obvozili že pred leti, ko smo se vračali iz švicarskih koncev. Izjemno fotogenična okolica ponuja ture tako za družine z majhnimi otroki kot tudi konkretne ferrate za večje nadebudneže. Sledila je vožnja proti južni in severni Tirolski, kjer so bila na vrsti jezera vseh možnih oblik in dimenzij, vmes pa še kakšna atrakcija ali dve, za katere so bili kajaki malce odveč.
Tudi pri tem kratkem road tripu se je pokazalo, da je kvalitetna “outdoor” oprema ključna pri uživanju v aktivnostih v naravi – sploh v primeru zelo nepredvidljivega vremena, s katerim imamo sedaj opravka praktično vsak dan. Naše vrhunske spalne vreče Ferrino, ki jih uporabljamo že kar nekaj let, so prišle v konkretno mrzlih dolomitskih nočeh še kako prav. Še kako prav so prišli tudi nepremočljivi pončoti, ki sva jih z Ano kupila zaradi potovanja v tropske konce že pred leti in seveda vrhunski gorilnik Primus Gravity, ki je zamenjal odsluženega iste firme. V zadnjem času ne gremo praktično nikamor brez naše solarne napravice Voltaic, s katerim polnimo praktično vse napravice, ki jih vzamemo s seboj. Zaradi mojih kaskaderskih vložkov, ki pa jih na srečo na tem potovanju ni bilo, ne gremo nikamor brez konkretnega zdravstvenega zavarovanja. Kljub temu, da smo tokrat potovali v Evropi in bi lahko uporabili tudi evropsko kartico zdr. zavarovanja, pa ne gremo nikamor niti brez Corisa, ki je preverjeno najboljši – reši vas namreč iz največjega sranja, ki si ga lahko zamislite. 🙂 Evropska kartica je sicer drugače prav fajn, a kaj ko vam države zaračunajo določene stroške, ki jih ne dobite nazaj – v mojem primeru (Švedska) so bili ti stroški podobni letni zavarovalnini pri Corisu za eno osebo.
Drugače pa je bil road trip tudi prvi pravi preizkus našega novega maxi avtomobilčka, ki je na takih poteh naše vozilo, spalnica, igralnica, dnevna soba – skratka prava glamping mašina na štirih kolesih. 🙂 Odrezal se je vrhunsko in komaj čakam, da ga vprežemo za kakšno daljšo avanturo. 😉

Archives

Categories